Meteen naar de inhoud
Home » Relatietherapeut Haarlem

Relatietherapeut Haarlem

Relatietherapie bij een spirituele relatietherapeut Haarlem kan ook een persoonlijke spirituele ontwikkeling reis zijn. Dit geldt voor beide partners. Ze projecteren hun eigen hartzeer naar elkaar toe. Spirituele relatietherapie zorgt voor spiritueel bewustzijn opdoen. Spiritueel ontwaken van beide partners vormt dan een grote groeisprong. Je partner en de spirituele relatietherapeut triggeren bijna altijd oud hartzeer uit het onderbewuste.

Goed bedoelde adviezen vanuit de reguliere relatietherapie werken niet zolang er in het onderbewuste hartzeer zit verscholen. Denk hierbij aan adviezen als breng ten eerste meer tijd met elkaar door, ten tweede maak opnieuw weer kennis met elkaar en tenslotte droom gezamenlijk van de toekomst . Het verleden blijft het heden dan inkleuren. En het heden kan je verliezen in de toekomst. De partner ervaart de relatie dan door een zwarte bril. Het glas blijf half leeg. Relatietherapie vraagt dan ook om een holistische aanpak. Alle factoren – behalve de lading vanuit vorige levens – vanuit bovenstaande afbeelding worden hier door deze spirituele relatietherapeut Haarlem in ogenschouw genomen.

Relatietherapeuten

Veel relatietherapeuten nemen ieder stel aan in hun praktijk. Dat doen wij niet. Onze ideale cliënten willen op zielenniveau er iets van maken. Deze inspireren elkaar allereerst met gemeenschappelijke hobby’s. Ten tweede is de seksuele chemie goed of was goed. Ten slotte is er een bepaalde loyaliteit jegens elkaar om er samen uit te willen komen. Als deze 3 randvoorwaarden aanwezig zijn dan heeft spirituele relatietherapie zin. Anders trek je dan aan een dood paard. Bij een reguliere relatietherapie overigens ook. Dit wil je als spiritueel relatietherapeut Haarlem niet meemaken.

relatietherapie nodig?
relatietherapie nog iets samen?

Hoe is het relatieprobleem al dan niet in Haarlem ontstaan?

Dit vergt een analyse met de nodig zelfreflectie. Veel reguliere relatietherapeuten kijken alleen naar het nu. En reiken mentale handvaten aan om nieuwe conflicten te vermijden. Dit lost structureel onvoldoende in de kern de relatiecrisis op. De spirituele relatietherapie pakt dit anders aan. Eerst dient elke partner in de spiegel te kijken. Ondermeer door haar of zijn emoties te begrijpen. Met andere woorden een stuk zelfreflectie. Dit impliceert niet langer de levenspartner van alles de schuld geven. Of zeven dagen van de week en 24 uur lang kritiek te uiten. Het zogenaamde zeuren. Kleine ergernissen verpesten voor 80% de relatie. Eerst focus hierop is belangrijk in spirituele relatietherapie. Een holistisch therapeut betrekt dit erg allemaal bij.

Emoties veroorzaken nevel en mist rondom het echte relatieprobleem

Onderstaand tref je de 5 belangrijkste emoties aan waarmee we werken binnen de relatietherapie. De impact op de levenskwaliteit van beide levenspartners is hiervan onmiskenbaar. Als spiritueel relatietherapeut zijn de emoties een ingang om het zielsverdriet in specifieke lagen van de ziel te duiden.

Boosheid veroorzaakt conflicten waardoor er een afstand is ontstaan en de seksuele aantrekkingskracht afneemt.

Gehechtheid naar een nieuwe relatie veroorzaakt een verwijdering. Het relatieprobleem met de levenspartner tracht men te ontvluchten. 

Jaloezie verstikt de ander waardoor hij of zij het gevoel van vrijheid van de ziel heeft verloren. 

Trots richt zich op de vorm van het relatieprobleem. Niet op de essentie van de liefde en het niveau van de ziel.

Onzekerheid mondt uit in twijfel of beiden parters er echt voor willen gaan. Het raakt de opgebouwde eigenwaarde uit de kindertijd heel sterk.

Ga niet voor jouw levenspartner waarmee je samen in relatietherapie wilt deze scan doen. Kijk ook naar het leven van je ouders en grootouders ten aanzien van deze vijf emoties in hun leven.

Echte oorzaken voor spirituele relatietherapeut Haarlem

Ontmoet regelmatig cliënten welke hun scheiding jaren later nog niet hebben verwerkt. Het was niet nodig geweest als ze beiden destijds in spirituele relatietherapie waren gegaan. Bij alle relatieproblemen gaat het namelijk helemaal niet om het huidige probleem met de levenspartner. Het gaat veel verder terug in de tijd. Hierdoor krijg je vaak bij een nieuwe levenspartner precies dezelfde uitdagingen op je bord. En zodra een levenspartner de veertig jaar bereikt dan verandert er heel veel emotioneel gezien. Dan worden alle emoties intenser. En boven de vijftig worden ze frequenter.

Ook als ouders gescheiden zijn, herhaalt dat patroon zich heel vaak bij de kinderen. Dus als je de scheiding van je ouders niet hebt verwerkt zij er twee opties. Of je wilt zelf scheiden of jouw partner wilt scheiden om je op het hartzeer te wijzen. De situatie is een emotioneel ingekleurde beslissing doordrenkt is met hartzeer en verdriet van 1 of beiden ouders. Tijdens de relatietherapie dient ieder op dit mechanisme alert op te zijn.

relatietherapeut terugbrengen liefde
relatietherapeut terugbrengen liefde?

Doel van relatietherapie en spirituele relatietherapeut Haarlem

Helaas krijgen kinderen bij scheidingen altijd te rekening gepresenteerd. Dus het doel van spirituele relatietherapie is deze situatie ten alle tijden te voorkomen. Het doel van de relatietherapeut is de harmonie in het gezin te herstellen. Een ander doel is beiden partners een persoonlijke ontwikkeling door te laten maken. En bovendien hierdoor veel bewuster te worden van oud hartzeer. Gelegen in de eigen zwangerschapsfase, kindertijd, tienertijd en of pubertijd. Alles wat daar heeft plaatsgevonden heeft veel invloed op het heden. Deze holistische aanpak is voor mij als spirtitueel relatietherapeut cruciaal.

Jouw levenspartner reageert op jouw verdriet in jouw hartcentrum op de manier die je eigenlijk niet wilt. En dit blijft maar doorgaan. Zelfs jarenlang totdat je erkent en herkent dat het jouw eigen pijn. Jouw hartzeer initieert dit proces. Dit is een grote paradox in relatietherapie. Zodra het hartzeer oplost reageert de buitenwereld. En dus ook jouw levenspartner die totaal anders op je gaat reageren.

Relatieproblemen zijn divers voor welke kunnen we terecht?

Er is een diversiteit aan relatieproblemen waar spirituele relatietherapie goed van pas kan komen. Denk hierbij aan communicatieproblemen, gezinsproblemen of verslavingen. En bovendien aan bindingsangst, jaloezie, narcisme, overspel en ruzies over de opvoeding van kinderen. Ook verlatingsangst, bindingsangst en vreemdgaan veroorzaken een grote dynamiek.

Wat kost relatietherapie?

Spirituele relatietherapie valt onder de noemer van energetische therapie. Hierdoor is het mogelijk de kosten voor een groot deel vergoed te krijgen. Mits jullie bij de zorgverzekeraar(s) aanvullend verzekerd zijn. Kijk voor de kosten dan ook in het menu bij tarieven. We werken met een Relatie Coach Plan relatietherapie met een intake en elke 5 consulten van 90 minuten. De intake is gezamenlijk en vervolgens gaat elk van de partners in individuele energetische therapie om naar haar of zijn leven te gaan kijken. Wat is er in de kindertijd, tienertijd en ook tijdens de zwangerschap fase aan ervaringen opgedaan?

De uitleg bij de 5 fasen en mate van verliefdheid

Tijdens de passie fase zitten beiden partners op een roze wolk. Er zijn alleen maar plussen te benoemen. De magnetische krachten van beiden hebben elkaar aangetrokken. Als een plus en een min. Wat 95% van de cliënten in mijn praktijk niet wisten, is dat juist het gemeenschappelijk hartzeer voor die supersterke aantrekkingskracht zorgt. Doordat partners hetzelfde verdriet delen, herkennen ze zichzelf in de ander. De Sanskriet groet Namaste betekent “jij bent mij en ik ben jou”. Je houdt dus in deze fase meer van jezelf door de ontmoeting met de ander. Dit ideaalbeeld uit het verleden een juiste plek geven, vormt een belangrijke stap binnen de spirituele relatietherapie.

Bij de OK fase in de relatie is er sprake van 1 of twee minpuntjes. Toch vindt je de ander leuk genoeg om tijd samen mee door te brengen. Het is niet nodig om bij relatietherapeuten aan te kloppen. In de twijfel fase zie je evenwel plussen als minnen om met de relatie door te gaan. Dit betekent dat de passie is afgenomen en de kwaliteit van de intimiteit vaak ook. Tijdens de vierde fase is er een sterke intentie van 1 of beiden partners om met de relatie te willen stoppen. De liefde is er vaak nog en daardoor blijven stellen heel lang in deze fase in de hoop ooit weer bij de passie fase te belanden. 

Zodra ik vraag hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Dan zie ik vaak direct 2 blije gezichten. Helaas romantiseren stellen vaak hun eerste ontmoeting omdat die roze wolk zo lekker was. Ons hartcentrum is evenwel continue in beweging. Door de tijd heen gezien kan het opgeslagen hartzeer zich na vele jaren op een andere plek bevinden. Voor de laatste fase komen stellen naar mijn praktijk voor spirituele relatietherapie.

relatietherapeut focus op energieveld
relatietherapeut focus op energieveld

De mate van verbinding een factor bij relatietherapie

De communicatie in een reactie kan typerend zijn qua diepgang van de relatie. Ook hier zijn niveaus in de onderkennen. We schetsen er hier 3 evenwel kan je er ook 5 of zeven benoemen. Het gaat er om hier het principe snel duidelijk te maken.

  1. Zielsverbinding of spiritueel
  2. Inspiratie
  3. Praktisch

Bij een praktische relatie bespreken de partners wat ze hebben meegemaakt die dag. Bij een relatie met inspiratie vertellen ze aan elkaar wat ze die dag geleerd. Zowel via inzichten of via situaties in relatie met derden. En bij de relatie met een zielsverbinding bespreken ze de spirituele groei. Het gaat hier dus om een wezenlijk verschil in de communicatie tussen beiden partners. En mogelijk ook over verschillende behoeften op dit gebied. De situatie op dit gebied in de beide ouderlijke huizen heeft veel invloed op de situatie in het NU. Bij spirituele of holistische relatietherapie staat dit gegeven uit de kindertijd centraal. Ruzies over de opvoeding van kinderen komt hier rechtstreeks vandaan. Voor mij als spiritueel relatietherapeut is het ook belangrijk om deze typering van mogelijke relaties binnen het ouderlijke huis te scannen.

Relatietherapie online of in praktijk bij spiritueel relatietherapeut Haarlem

Voor spirituele relatietherapie kunnen jullie terecht. Zowel in de regio Haarlem maar ook heel goed online in het Nederlands, Spaans en in het Engels. Dus in heel Nederland. Met healing op afstand verzorg ik de onderliggende trauma behandeling van de relatiecrisis. Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont. Daarna kan zowel het coachen en het behandelen van onderliggende factoren uit het onderbewuste ook op afstand. 

Relatietherapie kan ook in de praktijk uiteraard. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio Haarlem. Ondermeer Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek en Vogelenzang. En bovendien Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid en Santpoort-noord. Maar ook in Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis en natuurlijk ook Amsterdam. Tenslotte ook Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Zie je graag voor relatietherapie in mijn praktijk voor een ontmoeting met een spirituele relatietherapeut Haarlem!