Meteen naar de inhoud
Home » Relatietherapeut spirituele aanvliegroute » Relatietherapeut narcisme

Relatietherapeut narcisme

relatietherapeut narcist

Relatietherapeut narcisme is een vraag meestal voor een crisissituatie van de partner van een narcist. Hoe komen partners er achter dat ze met een narcist te maken hebben? Afhankelijk van het niveau en de vaardigheid van de narcist, kom je er misschien nooit achter. Het hangt af van jouw bewustzijnsgroei en of in hoeverre je in een crisis terecht bent gekomen, omdat je niet verder meer wil en kan. Je hebt jarenlang een vriendschap gesloten met een narcist en daardoor denk je dat zijn of haar gedrag normaal is. Relatietherapeut Jaloezie kan ook nog een goed idee zijn indien de narcist jouw ruimte daarmee ook nog eens verstikt. Indien de verbinding behouden een thema is kan Relatietherapeut Narcist Aanpak ook interessant zijn.

relatietherapeut narcisme weerstand hartzeer lagen
relatietherapeut narcisme weerstand hartzeer lagen

Relatietherapeut narcisme voor 1 of beiden partners?

In feite ben je steeds verder van jouw gevoel en ziel verwijderd geraakt. De narcistische partner is op jouw levensenergie gaan leven. Door je te kleineren, vernederen en te negeren. Onderstaande opsomming van neigingen vanuit jouw zielsverdriet zal confronterend zijn:

 1. Gewend wel jouw fouten toe te geven. 
 2. Zeer afhankelijk van de genegenheid, goedkeuring en meningen van anderen. 
 3. Gewend om jezelf op te geven en als maar please gedrag te vertonen.
 4. Zeer bewust van de fouten, realiteit en perceptie van jouw narcist.
 5. Bezit een laag zelfbeeld en voelt je minderwaardig ten opzichte van de narcist.
 6. Grote twijfel aan jezelf en aan je eigen oordeel. 
 7. De narcist vertelt jou wat je moet doen, te denken en wie te zijn. 
 8. Je gelooft dat je niet alleen moet vergeven, maar ook moet vergeten. 
 9. Geloof dat iedereen en dus ook jouw narcistische partner een nieuwe kans verdient. 
 10. Overdreven empathie en wilt altijd de narcistische partner helpen ondanks jouw pijn. 
 11. Sterk overtuigd van het goede in alle mensen en dus ook jouw narcist.
 12. Overtuiging dat jouw liefde voor jouw narcistische partner hem of haar zal veranderen. 
 13. Jarenlang levenspatroon dat het met de tijd samen met jouw narcist wel beter zal gaan. 

Is het verstandig voor de partner van een narcist te gaan zien vanuit het oogpunt van een narcist?

Is dat een goede zaak of niet? Verborgen narcisme is erg moeilijk om de vinger op te leggen. Veel mensen verspillen jaren van hun leven met geheime narcisten die proberen de ongewone dynamiek die ze ervaren in hun relatie te achterhalen. Zodra ze ontdekken dat het heimelijk narcisme kan zijn, verspillen ze nog meer tijd aan het afvragen of dat echt het geval is of niet.

De reden hiervoor is dat velen van ons geen duidelijke definitie hebben van wat misbruik inhoudt. We denken vaak dat mishandeling alleen fysiek is en hebben geen duidelijke definitie van wat emotionele mishandeling is. Verborgen emotionele mishandeling is heel reëel en als je het eenmaal hebt geïdentificeerd, moet je het met dezelfde ernst behandelen als fysieke mishandeling. Dus vandaag gaan we enkele verborgen tekenen onthullen dat je mogelijk te maken hebt met een geheime narcist.

relatietherapeut narcist
relatietherapeut narcist

Waarom liegen narcisten pathologisch en wordt het tijd voor een relatietherapeut narcisme?

Welke andere keuze hebben ze? Als je vraagt waarom ze non-stop liegen over absoluut zinvolle en schijnbaar zinloze dingen zou ik zeggen dat het de bedoeling is om hun slachtoffers uit balans te houden. Ik weet niet zeker hoeveel van de leugens een bewuste keuze dat is, maar ze doen het heel veel.

Hoe gebruiken narcisten verjaardagen, jubilea en feestdagen om brandstof en controle te behouden? 

Ze herkennen deze dagen niet, of als ze dat doen, is de erkenning op zijn best minimaal. Ze willen zelf alle aandacht. Ze zullen jouw behoeften niet herkennen. Verwacht een tekst van 3 woorden, misschien een kamerplant. Niets meer. Ik denk dat ze dit doen om je onzekerder te maken. En je de partner niet waarderen maar energetisch misbruiken. Geen empathie en egoïstische verlangens is hoe ze een goede dag beginnen. Een relatietherapeut narcisme zal tijdens het intakegesprek over de waardering voor jou op dit soort dagen vragen stellen.

Hoe gebruikt een narcist kinderen om je te beheersen?

Eenvoudig. Manipulatie. Door jou als voorbeeld te nemen van wat je wel of niet moet doen. Stom eenvoudig en we doen het allemaal wel eens. Iemand die zo in zichzelf opgaat in zichzelf, ziet geen andere reflecties in een spiegel dan die van hen. Maakt het je dom en/of gek?

Als je de knoop hebt doorgehakt om uit elkaar te gaan wat dan?

Als je heel goed weet dat je ex een narcist is en besluit naar hem of haar terug te gaan op basis van het feit dat er “professionele hulp” komt? Ze zullen alles zeggen en doen om ervoor te zorgen dat je naar hen terugkeert. Vertrouw hen niet. De narcist zal ook de therapeut trachten te manipuleren. Alles draait alleen om hun behoeften, het is alsof je nog een kind krijgt. Adviseer een serie energetische therapie consulten om sterker in het leven te staan. Narcisten genieten van de jou terug te winnen. Als ze je ooit terugkrijgen, krijgen ze ook hun wraak. Ze worden nog erger dan voorheen. Ietwat sceptisch de relatietherapeut narcisme heeft het meestal zwaar met de manipulatie en het ontbreken van zelfreflectie bij de narcist