Meteen naar de inhoud
Home » Relatietherapeut spirituele aanvliegroute » Relatietherapeut narcist aanpak

Relatietherapeut narcist aanpak

relatietherapeut narcist aanpak

Wat drijft een narcist?

Relatietherapeut narcist aanpak is allereerst deze persoon bewegen om in relatietherapie te gaan is altijd moeizaam. Om te begrijpen wat een narcist verbaast, is het erg belangrijk dat je begrijpt wat een narcist drijft om mee te beginnen. Onthoud dat de kindertijd van de narcist hen deed geloven dat ze, om te overleven, anderen moeten manipuleren, liegen en pijn doen om de uitkomst van hun leven te beheersen en een gevoel van innerlijke waarde te krijgen. Als je een empathisch bent, is het belangrijk om te onthouden dat je deze persoon niet kunt helpen. Je kunt ze niet redden of verbeteren. Narcisten kunnen niet echt worden gerehabiliteerd. Narcisme is een groot probleem in een relatie en het kan jaren duren voordat je realiseert waar je in beland bent.

Relatietherapeut narcist aanpak. Er is bijna niets – behalve een hartzeer Life Coaching plan – dat kan worden gedaan om hen daadwerkelijk te leren liefhebben en mededogen te laten tonen. Ze moeten de wereld door een vervormde lens bekijken om te overleven. Ze hebben een schaarste-mentaliteit en hebben het gevoel dat ze niet alles uit externe bronnen halen wat ze kunnen anders zullen ze zullen het niet overleven. Ze geloven dat de wereld een verschrikkelijke plek is en dat niemand te vertrouwen is. Ze zijn constant in overlevingsmodus.

Hoewel jij ze zelf nauwelijks kunt veranderen, kun je jouw gedrag wel veranderen, zodat hun reactie op jou anders is. Als je ze wilt verrassen, zijn er maar een paar dingen waarvan de narcist niet zal geloven dat ze gebeuren op basis van de manier waarop ze jou en de wereld waarnemen. Relatietherapeut Narcisme, Relatietherapeut Jaloezie en Relatietherapeut Autisme kunnen ook nog relevante inzichten opleveren.

relatietherapeut narcist 4 strategieën
relatietherapeut narcist 4 strategieën

Tip 1 relatietherapeut narcist aanpak: Vriendelijkheid betuigen richting narcist

Wanneer iemand oprechte vriendelijkheid en vrijgevigheid toont, zullen ze onmiddellijk geschokt zijn. Vanwege de manier waarop ze werken, zullen ze het vriendelijke gedrag in twijfel gaan trekken. Ze zullen zich afvragen: “Wat zit hierachter?” en “Wat is de bijbedoeling van deze persoon?” of “Wat wil deze persoon van mij?” Persoonlijk zouden ze niemand vriendelijkheid of vrijgevigheid tonen, tenzij ze geloven dat ze iets uit dat soort gedrag zullen halen. Ze denken dat anderen op precies dezelfde manier werken. Je zult een narcist bijvoorbeeld nooit een anonieme weldoener zien. Als ze niet een soort aanbod krijgen in ruil voor hun gedrag, is het zeker niet de moeite waard. Narcisten zijn van nature egoïstische wezens. Echte vriendelijkheid en vrijgevigheid zonder de verwachting van iets als reactie zal de narcist in je leven ernstig choqueren. Het is belangrijk op te merken dat vriendelijkheid en vrijgevigheid ook de narcisten in de kaart speelt. Zorg ervoor dat ze geen misbruik van je maken, want dat zullen ze zeker proberen.

Tip 2 relatietherapeut narcist aanpak :Tegen de narcist opkomen

Narcisten zijn zo gewend om anderen te intimideren, vooral kwaadaardige narcisten. Hoewel het heel belangrijk en cruciaal kan zijn om tegen narcisten op te staan wanneer je met hen communiceert en hun woede overleeft, moet je heel voorzichtig zijn wanneer je dit doet. Je wilt er zeker van zijn dat je het op een strategische manier doet die je niet in gevaar brengt. Opkomen tegen een narcist verandert de dynamiek echt. Je bent waarschijnlijk gewend om bang, geïntimideerd en bedreigd te zijn. Als je ze ineens een nieuwe kant van jezelf laat zien, zullen ze zeker verrast zijn.

Tip 3 relatietherapeut narcist aanpak : Geen contact onderhouden met narcist

Narcisten geloven dat je ze nooit zult verlaten, hoewel hun grootste angst is dat je dat wel zult doen. Dit komt door de manier waarop ze de relatie vanaf het begin hebben gemanipuleerd. Hun doel was om jou binnen de relatie in een positie te krijgen waar weggaan geen optie is. Dit komt door hun diepgewortelde angst om in de steek gelaten te worden. Je hebt waarschijnlijk veel te veel onvoorstelbare dingen binnen de relatie geaccepteerd. En bovendien hebt je waarschijnlijk meerdere keren de grens verlegd. Ook heb je ze veel te veel kansen gegeven. Ze denken niet dat je ooit echt weg zult lopen, omdat je dat tot nu toe niet hebt gedaan. Als je besluit om niet meer met ze te praten, geen interactie meer met ze aan te gaan, jouw grenzen te gaan stellen, uiteindelijk geen contact meer te maken dan zullen ze eigenlijk erg verrast zijn. Je zult hoogstwaarschijnlijk hun narcistische verwonding veroorzaken, die vervolgens hun narcistische woede zal blootleggen. Ze zullen waarschijnlijk proberen je terug in de relatie te manipuleren door liefdesbombardementen. Het is belangrijk, voor jouw gezond verstand, om sterk te blijven binnen jouw grenzen en niet betrokken te raken. Je hebt nu de macht. Gebruik het!

Tip 4 relatietherapeut narcist aanpak : Narcisten doorgronden

Narcisten proberen hun hele leven te verbergen wie ze werkelijk zijn. Als je eindelijk begrijpt waar je mee te maken hebt, ben je hun ergste nachtmerrie geworden. Ze zijn blootgesteld. Ze weten dat je weet dat ze niet echt de macht hebben. Als ze het idee krijgen dat je ze eindelijk doorhebt, zijn ze niet alleen verrast, maar ook in paniek. Dit is absoluut hun ergste nachtmerrie omdat het een risico vergroot dat ze de liefdesenergie van je gaan verliezen die ze nodig hebben om te overleven. Doe je onderzoek, begrijp het beest waarmee je te maken hebt en gebruik de kennis die je hebt ontdekt om de relatie te beëindigen! Kijk ook naar jouw issues in het onderbewuste. Hoe komt het dat je zo een type partner hebt aangetrokken?

relatietherapeut narcist weerstand hartzeer lagen
relatietherapeut narcist weerstand hartzeer lagen

Relatietherapie met zijn tweeën of alleen?

Met jouw narcistische partner is in relatietherapie gaan een hele grote uitdaging. Het zal veel moeite kosten om hem of haar daartoe te bewegen. Jouw helpen deze 4 narcist strategieën te blijven hanteren tijdens het afscheid nemen hiervan kan effectiever zijn. En dan hebben we het over jouw eigenwaarde vergroten en misbruik niet meer toelaten. Dit is in feite traumaverwerking van een lange conditionering waar je jarenlang – mogelijk onbewust – in geleefd hebt. Dit is mijn advies in de rol van relatietherapeut narcist aanpak.